Street art geeft kleur aan The Wall

Street Art Event @ The Wall

Onder de naam Color The Wall werkten afgelopen weekend tien street art kunstenaars op panelen van 2 bij 4 meter aan street art kunstwerken. Daarnaast konden kinderen op speciale panelen, middels een workshop, meewerken aan een kinderkunstwerk. Alle werken worden na afloop geveild voor een goed doel.

Meer kleur
Éen van de tien kunstenaars is JanIsDeMan, binnen Utrecht, maar ook ver daarbuiten bekend met zijn street art. Hij vindt The Wall een fijne plek om zijn werk uit te voeren: “Ik vind het eigenlijk wel gezellig hier, heel relaxt. Mensen vinden het leuk dat er iets gebeurt en hebben over het algemeen wel behoefte aan wat meer kleur. Hier zijn we met zijn allen bezig om kleur te brengen”. Dat is ook het doel van Color The Wall vindt marketing manager Linda Annink: “We zien dat de mensen die hier rondlopen het ongelofelijk leuk vinden om de kunstenaars aan het werk te zien. Het is ook iets wat dichtbij mensen staat. Het is een laagdrempelig, kleurrijke manier van kunst en dat spreekt heel veel mensen aan.”

The Wall ontdekken
Naast dat mensen kennismaken met street art, leren ze ook The Wall beter kennen. “The Wall is een iconisch gebouw, maar wat is het nou eigenlijk? We proberen mensen naar The Wall toe te trekken om duidelijk te maken wat er te vinden is. We proberen op deze manier ook een nieuw publiek aan te trekken, zodat ze The Wall kunnen ontdekken. Het is een plek waar winkels, restaurants en entertainment samenkomen”,aldus Linda Annink.

Goed doel
De werken die gemaakt zijn blijven staan tot 23 juni. Dan worden alle kunstwerken geveild door veilingmeester Eddy Zoëy. Eerder kun je op de website al een bod doen op de street art. De totale opbrengst gaat naar de aanleg van een pannaveldje in het Máximapark in Leidsche Rijn. JanIsDeMan is blij dat hij zijn steentje kan bijdragen: “Ik vind het vet dat mijn werk geveild wordt. Meedoen met een goed doel is altijd goed”.

Street Art Event @ The Wall