Restaurant FoodExplore bezorgt nu ook thuis

Het all-you-can-eat-restaurant FoodExplore zit inmiddels drie jaar in The Wall in Utrecht, Leidsche Rijn. Het restaurant biedt keuze uit meer dan 20 verschillende keukens en sinds kort is het ook mogelijk om eten af te halen of thuis te laten bezorgen.

Assistent-manager Christiaan Wang, die sinds de start betrokken is bij het restaurant vertelt: “We hebben tijdens de lock-down een afhaal en thuisbezorgservice opgezet, zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen”.

Wang van FoodExploreUniek concept in Nederland
De eigenaar van FoodExplore heeft de hele wereld over gereisd en heeft veel ideeën opgedaan in Aziatische en Europese landen. De inspiratie is vooral ontstaan op de foodmarkets die je overal ter wereld hebt. Volgens Wang zijn er in Nederland weinig plekken die hiermee te vergelijken zijn: “Je hebt wel wereldrestaurants en all-you-can-eat-concepten, maar daar staat alles op een rijtje opgesteld en je weet niet of het wel van goede kwaliteit is. Bij FoodExplore heb je de sfeer van internationale keukens als een foodmarket, maar ook de gezelligheid door de verschillende ingerichte gedeeltes in het restaurant”, aldus Wang.


Meer dan 20 keukens
Het restaurant biedt meer dan 20 verschillende keukens. “Bij FoodExplore bestaat ongeveer de helft uit buffetvorm, waar je gewoon kan pakken wat je lekker vindt. Maar je kan er ook eten op bestelling krijgen, waarbij de chef bijvoorbeeld een biefstukje voor je maakt of een lekker stukje vis op de bakplaat legt”, aldus Wang. Een groot deel is Aziatisch georiënteerd, maar er zijn ook Europese keukens, zoals een pizzeria en Spaanse tapas. “Onze koks hebben les gehad van Spaanse koks, zodat het echte gevoel goed werd overgebracht”, vervolgt Wang enthousiast. “Alle restaurantjes zijn in eigen beheer opgezet, waardoor je de kwaliteit kunt bewaken en er geen concurrentie is tussen verschillende ondernemers”.

Thuisbezorgservice
Vanwege het Coronavirus is het restaurant 2 à 3 maanden dicht geweest. “Op de dag dat de overheid bepaalde dat de horeca moest sluiten, hadden wijzelf al besloten om FoodExplore vrijwillig dicht te doen. We hebben daarna niet stilgezeten en hebben tijdens de verplichte sluiting een afhaal en thuisbezorgservice opgezet. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen”. Het restaurant zelf is inmiddels ook weer open en de adviezen van het de overheid en het RIVM worden zo veel mogelijk opgevolgd. “We sporen de gasten aan om die regels na te leven en dat gaat eigenlijk altijd goed”, aldus Wang. Normaal zijn er 800 zitplaatsen en nu is dat maximaal 600 in het weekend. Er wordt tussen de tafels in één tafel leeg gelaten zodat er meer ruimte is om naar de keukens te lopen. “Door de grote ruimte die we hebben, ervaren de gasten het als prettig en veilig”, besluit Wang.

FoodExplore in The Wall

All-you-can-eat arrangement
Doordeweeks betaal je voor een arrangement van twee uur onbeperkt eten, inclusief gratis koffie, thee, fris, huiswijn en tapbier €32,50.
Kinderen dineren voor ongeveer de helft van de prijs en in het weekend komt er een kleine toeslag van €3,- per persoon bij.
Dagelijks tussen 12:00 en 14:00 uur, kun je vanaf €15,00 per persoon ook terecht voor een lunch bij FoodExplore. Er zijn dan 7 keukens geopend, dus een perfecte gelegenheid om de sfeer te proeven. Vooraf reserveren is momenteel verplicht en je dient je uiteraard aan de maatregelen te houden.

 

FoodExplore in The Wall