Fietswinkel Mantel opent filiaal in The Wall

Mantel @ The Wall

De van oorsprong Arnhemse fietsenwinkel Mantel opent het komende weekeinde (25/26 mei) officieel zijn derde vestiging in Nederland in The Wall, langs de A2 bij Utrecht. De nieuwe Mantel-vestiging heeft een omvang van 4000 m2. De komst van deze superstore in The Wall is een nieuwe stap voor Mantel om op termijn in heel Nederland zowel online als offline vertegenwoordigd te zijn. De twee andere vestigingen van Mantel bevinden zich in Arnhem en Den Bosch. De afgelopen twee weken was de nieuwe Mantel-vestiging in The Wall al open om proef te draaien.

The Wall Utrecht, ooit gebouwd als geluidsmuur en vooruitstrevend winkel- en leisurecentrum tussen de drukke snelweg A2 en het nieuwe stadshart Leidsche Rijn, is sinds eind vorig jaar eigendom van de private vastgoedbeleggers en ontwikkelaars Built to Build Real Estate en Urban Interest. The Wall telt 62.000 vierkante meter aan verhuurbaar retail-, leisure- en horecaoppervlak en is daarmee een van de grootste winkel- en leisurecentra in Nederland.

Olaf Heller, met Dick Mantel directeur en eigenaar van Mantel: ‘Wij zijn zeer blij met onze nieuwe winkel in Utrecht. Voor ons hebben de investeringsplannen van Urban Interest en Built to Build, hun visie op de markt en hun ervaring met andere retaillocaties de doorslag gegeven bij onze beslissing om voor een derde vesting voor The Wall te kiezen.’

Met de komst van Mantel geven de eigenaren invulling aan hun opzet om The Wall, dat dateert uit 2009, een nieuwe impuls en elan te geven. Sinds begin dit jaar hebben Decathlon (4600 m2) en de Apple Premium Reseller AMAC (6200 m2) zich al in The Wall gevestigd. Later dit jaar zal ook de Rotterdamse retailer Daka Sport (3000 m2) er zijn deuren openen. Naast het verder optimaliseren van de verhuur en invulling willen de twee beleggers zorgen voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project. The Wall moet een aantrekkelijke plek worden waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen.

The Wall ligt tegen Leidsche Rijn aan, een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Andere bekende en toonaangevende retailers die al in The Wall zijn gevestigd, zijn: Mediamarkt, Intertoys XL en BCC.

Mantel @ The Wall