Decathlon opent vestiging in The Wall

nieuws 27 november 2018

Decathlon opent vestiging in The Wall

Op woensdag 28 november opent de van oorsprong Franse sportretailer Decathlon zijn zestiende vestiging in Nederland in The Wall, langs de A2 bij Utrecht. De nieuwe Decathlon-winkel heeft een omvang van 4600 m2. Met de komst van deze nieuwe vestiging is nu ook de regio groot-Utrecht toegevoegd aan het verzorgingsgebied van de sportretailer in Nederland. Decathlon is de grootse sportwinkel ter wereld.

The Wall Utrecht werd ooit gebouwd als geluidsmuur en vooruitstrevend winkel- en leisure centrum tussen de drukke snelweg A2 en het nieuwe stadshart Leidsche Rijn. Sinds kort is het eigendom van private vastgoedbeleggers en ontwikkelaars Built to Build Real Estate en Urban Interest. The Wall telt 62.000 vierkante meter aan verhuurbaar retail-, leisure- en horecaoppervlak en is daarmee een van de grotere winkelcentra in Nederland.

Nieuw elan
Met de komst van Decathlon naar The Wall geven de eigenaren invulling aan hun opzet om het winkelcentrum, dat dateert uit 2009, een nieuwe impuls en elan te geven. Op 15 december a.s. opent ook Amac een megafiliaal in de kop van The Wall.

Naast het verder optimaliseren van de verhuur en invulling willen de twee beleggers zorgen voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project. The Wall moet een aantrekkelijke plek worden waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen.

Leidsche Rijn
Voor het verdere succes van het winkelcentrum speelt de bijzondere ligging van The Wall een doorslaggevende rol. Leidsche Rijn is een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd zullen worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken.

Andere bekende en toonaangevende retailers die al in The Wall zijn gevestigd, zijn: Mediamarkt, Intertoys XL en BCC. Er zijn horecavestigingen van McDonald's, Food Explore en Doppio Espresso. Daarnaast is er een grote vestiging van het indoor entertainment centre Play-in.