Liemès: heerlijk eten en sfeervol design in The Wall

Dit najaar opent Liemès haar deuren in The Wall. Het food district is een nieuw horecaconcept waar je met vrienden, familie of collega’s geniet van de lekkerste gerechten uit elf verschillende keukens. Liemès is dé nieuwe hotspot aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn.

Eten en drinken van over de grens
Liemès is afgeleid van het Latijnse limes, dat ‘grens’ betekent. Het is ook het woord voor de afbakening en verdedigingszone van het Romeinse Rijk, die in Nederland in het gebied liep waar Liemès is gevestigd. “Ik liep al twee jaar met deze naam in mijn hoofd”, legt Ed Bindels uit. “Maar limes roept ook associaties op met het Engelse woord voor limoenen. Om die verwarring te voorkomen, heb ik gekozen voor de fonetische uitspraak: liemès. Een prachtige naam met allure.”

Net als de Romeinse grens indertijd is Liemès een ontmoetingsplek. Er zijn verschillende zitgedeeltes – met lage, hoge en lange tafels – en twee open bars. Het restaurantgedeelte bij de grote ramen heeft een intieme sfeer waar je uitgebreid kunt eten. Bij elf verschillende keukens kun je kiezen uit de lekkerste gerechten uit diverse landen.

Eten in Liemès

Elf wereldkeukens
Bij verschillende chefs bestel je zelf je gerecht, waarna je plaatsneemt in het gezellige zitgedeelte waar lange tafels en hoge zitjes op barniveau staan. Als je met een groter gezelschap bent neem je plaats aan een tafel of in één van de knusse zitjes bij de hoge ramen. Voor de ondernemer achter het succes van de Amac winkels is Liemès een nieuwe uitdaging. “Ik heb een passie voor eten, en voor mijn werk reis ik veel. Zo kom ik in restaurants over de hele wereld. Daar doe ik veel ideeën op voor mooie en interessante gerechten. Bij Liemès geven we ambitieuze chefs de mogelijkheid om in te stappen met een eigen keuken. De rest regelen wij.”

In lijn met de uitstraling van Liemès krijgen de verschillende keukens hun eigen look & feel. “Als chef hoef je alleen te doen waar je goed in bent, namelijk met passie de lekkerste gerechten klaarmaken”, aldus Bindels. “Wij zorgen voor de bediening, keukenapparatuur van de hoogste kwaliteit, een kassasysteem en de marketing. Dat neemt veel zorgen en hoge kosten weg voor chefs met de ambitie om te ondernemen.”

Eyecatchers
Liemès is ontworpen door De Horeca Fabriek, bekend om hun spraakmakende en vernieuwende horecaconcepten. Bij binnenkomst valt meteen de opvallende tegelvloer op, met een zelf ontworpen, uniek design. Vervolgens loop je naar de grote, vrijstaande bar die als een schip in de ruimte ligt. Planten, mooie drankflessen en peertjes boven de bar creëren een intieme sfeer.

Aan de lange tafels en hoge zitjes bevind je je tussen alle keukens in. Een tweede bar verbindt dit plein met een hoger gelegen deel aan het raam, waar je kunt eten op bestelling. Neem plaats aan een tafel of op een van de comfortabele hoekbanken, scan de QR-code en bestel gemakkelijk je gerechten en drankjes. Je bestelling wordt vervolgens naar je tafel gebracht. Terwijl je door de hoge ramen naar buiten kijkt, wordt het metershoge blauwe plafond als een sterrenhemel verlicht door designlampen. Een andere eyecatcher is een acht meter hoge boom die beide ruimtes met elkaar verbindt.

Eten in Liemès

Business & pleasure
Liemès biedt plaats aan vijfhonderd gasten die verrast worden door culinaire, verfijnde gerechten. De ruimte is groot genoeg om rekening te houden met de anderhalve meter samenleving. Door de gunstige ligging is Liemès ook dé plek voor een zakelijke meeting, een interview of een sollicitatiegesprek in een ongedwongen sfeer. Het is een ontmoetingsplek waar je samenkomt met je collega’s, vrienden of familie. Speciaal voor groepen die in een privésfeer willen vergaderen of dineren, zijn er in de ruimte meerdere ‘plantenkassen’ gebouwd die je kunt afhuren. Ook voor klanten van de aangelegen Amac winkel is er een speciale plek gerealiseerd voor een drankje terwijl je wacht.

Het food district is al vanaf 8 uur ’s ochtends geopend, 7 dagen per week. Door de gunstige ligging bij uitvalswegen is Liemès gemakkelijk te bereiken. De eerste twee uur van je bezoek kun je er gratis parkeren.

Liemes food district