Tekenwedstrijd voor langste LED-scherm van Europa

LED Wall utrecht Leidsche Rijn

Het grootste LED-scherm van Europa is maar liefst 650 m lang en hangt sinds kort op het bekende rode gebouw van The Wall aan de A2, tussen Utrecht en Amsterdam. Dagelijks rijden hier, langs een van de drukste verkeerspunten in Nederland, bijna 2 miljoen mensen. Om de feestelijke lancering van het scherm te vieren, organiseert The Wall een ludieke actie: wie een mooie tekening of ontwerp instuurt, maakt kans zijn werk een week gratis op het scherm geplaatst te zien.

Miljoenenpubliek
Op het scherm zijn normaalgesproken reclameboodschappen en aankondigingen te zien. Voor deze speciale gelegenheid nodigt The Wall tekenaars, kunstenaars, schilders, graffiti-artiesten maar vooral ook liefhebbers uit om hun tekening of kunstwerk te presenteren aan een miljoenenpubliek. Iedereen kan vanaf vandaag zijn eigen tekening of ontwerp insturen via de website van The Wall:  www.thewall.nl/colour. Hier zijn ook instructies en meer informatie over de wedstrijd te vinden. De tekeningen en ontwerpen moeten vóór 1 april zijn aangeleverd. Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen; van elke winnaar is het ontwerp een week lang te zien op het markante gebouw.

A Big Welcome
Het thema van de wedstrijd luidt: A Big Welcome. The Wall is een centrum voor grootschalige retail, horeca en leisure. Klantvriendelijkheid hangt hier hoog in het vaandel. Iedereen mag aan dit thema een eigen creatieve invulling geven. Tristan Melissen, creative director van Urban Solutions, het bedrijf dat de marketing verzorgt voor The Wall, adviseert alleen wel om vooral groots te denken: “Het gaat om een scherm van vele honderden meters lang. Auto’s rijden hier normaalgesproken met 100 km per uur langs. Je kunt je voorstellen dat dunne lijnen en kleine afbeeldingen daardoor niet goed zichtbaar zijn, terwijl contrastrijke kleuren bijvoorbeeld wel weer goed werken”. Op de website zijn ter inspiratie voorbeelden van uitingen op het scherm te vinden.

Winkels, horeca, entertainment
De afgelopen jaren heeft The Wall heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. Inmiddels is het een drukbezocht centrum met zowel winkels, restaurants en entertainment. Wie nu een bezoek brengt, vindt er populaire ketens op het gebied van o.a. elektronica, sport, speelgoed, wonen en vrije tijd. Maar ook kun je er lekker eten of je uitleven in een unieke racing-experience of in de grootste indoor speeltuin van Europa. De komst van het gigantische LED-scherm gaat ervoor zorgen dat nog meer mensen hun weg in het vernieuwde centrum weten te vinden.